Hitro poglej kako deluje

Opis storitve Ecomania

Uporabniki skozi svoje pametne telefone ali skozi ta spletni portal, posredujejo informacije o najdenih okoljskih problemih v svoji okolici. Ti problemi so lahko divja odlagališča, zanemarjeni ali poškodovani smetnjaki, onesnažene reke ali potoki, oporečna pitna voda, itd.
Manjše probleme, npr.: nekaj razstresenih plastenk okoli smetnjaka pa lahko uporabniki rešijo tudi sami ali celo s svojimi prijatelji. Informacija o večjih problemih pa bo posredovana občinam oz. pristojnim inštitucijam.


Uporabniki lahko preko Ecomania-je dnevno posredujejo tudi svoje eko aktivnosti kot so uporaba nakupovalne vrečke za večkratno uporabo, uporaba javnega prevoza, ipd.
Storitev ima poleg javnega dobrega še drug motivacijski vzgib. Uporabniki z vsako aktivnostjo, objavo problema ali celo reševanje problema pridobivajo eko točke in pa eko medalje, ki jih v svojem socialnem okolju dvigujejo iz povprečja.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.