Očistili smo Slovenijo!

Očistili smo Slovenijo!

Ljubljana, 26. marec 2012 – Sodelavke in sodelavci Debitela in ostalih družb skupine ACH, vsi člani odbojkarskega moštva ACH Volley s strokovnim vodstvom vred, več kot petdeset mladih članov odbojkarske šole ACH Zmajček, kadeti OK Fitt Črnuče, stanovalci bližnje četrtne skupnosti Šiška, upokojenci in na sploh – ljudje dobre volje so v soboto, 24. marca sestavili več kot 120 člansko ekipo prostovoljcev, ki se je množično udeležila akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu 2012. Svoje naloge so se lotili temeljito in v slabih štirih urah prečesali Šišenski hrib in okolico športnega parka Tivoli ter nabrali za dva kamiona najrazličnejših odpadkov.

Prostovoljci smo ob tem z veseljem ugotavljali, da je del sprehajalnih in tudi tekaških poti za halo Tivoli ter na Šišenskem hribu, praktično vse tja skoraj do Mosteca, relativno čist. Marsikdo izmed nas pa se je upravičeno hudoval nad podrtim, nekoč pa sijajnim,  sto let starim hotelom Bellevue, ki sredi prečudovitega naravnega parka sramotno propada. To propadajoče poslopje so zadnje desetletje »vzeli v zakup« klošarji in narkomani, vse pa kaže tudi na to, da je hotel in njegova okolica postalo tudi priročno  - smetišče.  Nekoliko nižje od hotela, že v samem parku Tivoli, smo  presenetljivo odkrili tudi divje odlagališče odsluženih avtomobilskih gum in rezervnih delov, celo odvrženi velikanski plastični sod – vse skupaj praktično sredi zelenih pljuč slovenske prestolnice. Akcije se je med množico prostovoljcev udeležil tudi evropski komisar za okolje in prostor, Janez Potočnik.

Sobotni »čistilni« dan je bil zagotovo tudi dan prijetnega druženja, saj so ga ob koncu popestrili odlični gostinci Grand hotela Union, d.d.,  z malico, sokovi, vodo, dišečo kavo in toplim čajem za vse pridne roke današnjega čistilnega dopoldneva. Družba Debitel, d.d.,  pa je udeležence oranžne čistilne akcije prav tako presenetila s prijaznimi darilci. Hvala vsem!

http://www.debitel.si

 

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.